Axel

Support engineer

Door de 3xBLIJ theorie van neomax was ik erg enthousiast

Hallo, ik ben Axel, 25 jaar en woonachtig in Arnhem. Ik werk nu ongeveer een half jaar voor neomax. Naast de passie voor alle technologie (vooral op IT gebied), vind ik het erg leuk om te voetballen en te beachvolleyballen. Afgelopen zomer ben ik dan ook veel te vinden geweest op alle beachvolleybal toernooien in Nederland. Maar hiernaast vind ik het ook erg leuk om samen met vrienden lekker te gaan eten in de stad.

Doorgroeimogelijkheden

Zelf heb ik de opleiding ICT op mbo niveau 4 gevolgd, hierna kreeg ik direct de kans om aan de slag te gaan als systeembeheerder van diverse MKB bedrijven op locatie. Dit was erg leuk, maar ik wilde toch meer dan MKB bedrijven. Toen ben ik begonnen aan een hbo opleiding. Dit was business IT & Management. Ik wil graag verder in de IT maar dan meer richting het management van bijvoorbeeld IT projecten. Helaas bood de opleiding niet de mogelijkheden die ik wilde bereiken dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging waar veel doorgroeimogelijkheden zijn.

Detachering

Eigenlijk was ik nooit zo’n fan van detacheringsbedrijven. Ik had altijd het idee dat je een ‘nummertje’ bent. Door de 3xblij theorie van neomax was ik erg enthousiast en heb ik direct contact opgenomen. Het klikte meteen zo goed, dat ik binnen een week mijn contract aan tekenen was. Alles gaat supersnel bij neomax wat ik persoonlijk erg fijn vind.

De tijd gaat snel, en inmiddels werk ik een half jaar bij neomax. Op dit moment ben ik werkzaam in Lichtenvoorde. Voor de meeste is dat in de uithoek van Nederland, voor mij is het een kleine 3 kwartier rijden. Met als extra voordeel dat ik altijd de goede kant op ga, ’s ochtends en ’s avonds, dus nooit file! Ik werk daar voor een organisatie met ongeveer 750 medewerkers verspreid over de hele wereld.

In het begin liep het redelijk stroef omdat degene die mij zou begeleiden helaas de organisatie heeft verlaten voor een nieuwe uitdaging. Hierdoor moest ik zelf veel uitzoeken hoe het bedrijf in zijn werk gaat en welke applicaties er gebruikt worden.  Na verloop van tijd ging dit heel goed. Ik ben ook meteen uitgegroeid tot 1e/ 2e lijns medewerker. Naast de simpelere taken, zoals een keer een wachtwoord resetten, voer ik nu ook op serverniveau diverse taken uit. Iedereen zit in één kantoor dus de communicatielijntjes tussen programmeurs, 1e lijns, 2e lijns etc. zijn erg kort.

Uitdaging

Op IT gebied is het erg druk op dit project. De organisatie is namelijk overgenomen door een groot beursgenoteerd bedrijf. De gehele IT omgeving moet dus worden samengevoegd en voldoen aan de standaarden van het bedrijf. Dit is erg leuk want ik mag mezelf ook bezig houden met het migratie traject. Zo ben ik onder andere bezig geweest met een planning te maken zodat alle computers beschikbaar zijn in Lichtenvoorde. Dit is een lastige klus omdat veel werknemers ongeveer 10 maanden per jaar in het buitenland zijn. Zodra de computers hier op locatie waren heb ik samen met een aantal collega’s de computers gemigreerd naar het nieuwe domein.

IT Migratie

Op dit moment ben ik bezig met het volgende project van de gehele IT migratie. Alle computers moeten voldoen aan de standaarden van het nieuwe bedrijf. Dit houd in dat alle computers minimaal een I3 processor hebben en 8 GB geheugen. Eerst heb ik doormiddel van een inventarisatie tool een inventarisatie gedaan van alle computers. Hier is er een onderscheid gemaakt van computers die vervangen moeten worden en computers die nog een upgrade kunnen krijgen. Van deze lijst ga ik weer een planning maken om deze opnieuw te installeren.

Al met al een erg leuk project. Het leuke hiervan is dat ik alsnog met projectmanagement bezig ben. Precies hetgeen waar ik eigenlijk een beetje naar opzoek ben!

Officieel zit mijn tijd bij dit bedrijf er bijna op, maar omdat het allemaal zo goed gaat en ik druk ben met het project, verwacht ik dat ik hier voorlopig nog wel even met veel plezier zit.

Ontwikkeling

Helaas heeft het project wel een kleine keerzijde, ik ben hier erg druk mee en daardoor nog weinig tijd gehad om echt te studeren voor certificaten. Ik ben begonnen met het ITIL certificaat. Ik verwacht deze in 2016 nog te halen. Ook heb ik direct met de accountmanager een vervolg gepland, ik wil in het eerste kwartaal van volgend jaar mijn Windows 10 halen. Fijn dus om direct een heel pad uit te stippelen.

3xBLIJ

Zoals jullie kunnen lezen zit ik op dit moment helemaal op mijn plek. Heb gevarieerd werk, kan me uiteindelijk dus alsnog bezig houden met projectmanagement waar ik mijn HBO studie voor gestart was. Kortom helemaal tevreden dankzij neomax.

Wat ik persoonlijk ook een pluspunt vind van neomax is dat er altijd iemand bereikbaar is. Ik zit hier veel aan de telefoon of er staan mensen aan mijn bureau, daardoor stuur ik vaak een WhatsApp als ik iets nodig heb. En eigenlijk word er altijd heel snel gereageerd op mijn vraag.

 

Axel