Nela

Corporate recruiter

Neomax staat altijd open voor eigen initiatief en je krijgt veel vrijheid

Door Nela Avalos Cedeño

Planner, cameravrouw, evenementenorganisator, gesprekspartner, barista en consultant. Als senior corporate recruiter ben ik het allemaal. Hoe ik al deze beroepen in één werkdag pas? In deze blog laat ik je zien op welke manier dat kan!

 

Een dag uit het leven van een recruiter...

Elke werkdag is natuurlijk anders en ik kan deze zelf flexibel indelen. Eén ding staat wel vast: zonder cappuccino geen Nela. Als ik ’s ochtends het kantoor van neomax binnenkom, is mijn eerste stop dus de koffiemachine. Om mijn collega’s ook een vliegende start te geven, zet ik voor hen ook een goede kop koffie. Om 9 uur vindt er standaard elke dag werkoverleg plaats. Samen met het team zetten we de lopende zaken op een rij. Het is fijn om even met elkaar te bespreken wat er goed en wat er minder goed ging de dag ervoor en wat er vandaag op de planning staat. Daarnaast is dit ook hét moment om te kijken wie er hulp nodig heeft bij taken, zodat iedereen aan de slag kan.

9.30 uur

Ik heb een aantal sollicitaties binnengekregen via WhatsApp, welke ik gelijk bekijk. Ongeacht of de kandidaat geschikt of minder geschikt is, reageer ik altijd met een videobericht. Door dit filmpje krijgt de sollicitant een beeld van wie ik ben, kan ik de sollicitant feedback geven en is meteen duidelijk dat een persoonlijke benadering hoog in het vaandel staat bij ons.

Als ik dan toch bezig ben met filmen, maak ik gelijk voor LinkedIn een video van een collega die uitleg geeft over de doorgroeimogelijkheden bij neomax. Ik deel de video ook op onze andere social mediakanalen, voordat ik verder ga naar mijn volgende afspraak.

 

11.00 uur

Er staat om elf uur een gesprek gepland met een sollicitant. Mijn eerste doel in dit gesprek is om erachter te komen wat de ambities van de kandidaat zijn. Waar liggen de kwaliteiten en wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Ik vertel de sollicitant ook over de werkwijze van neomax en leg uit dat het hier vooral draait om continue kennisontwikkeling. We leiden IT-talent verder op en vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt.

Het tweede doel van dit gesprek is een tikje persoonlijker. Waar wordt de kandidaat nou echt gelukkig van? Zeker voor de nieuwe generatie werkzoekenden speelt werkgeluk een centrale rol. Niets is fijner dan iemand de juiste baan te kunnen aanbieden en te zien dat diegene daar goed op z’n plek zit. Mijn tip voor een goed sollicitatiegesprek is daarom om dicht bij jezelf te blijven en open en eerlijk te zijn tegen de kandidaat. Dit zorgt ervoor dat je gelijke verwachtingen hebt en een goede basis creëert voor de verdere samenwerking. Op basis van het gesprek besluit ik of de sollicitant goed bij ons past en of neomax de juiste stap is voor de carrière die deze persoon ambieert.

lunch time...

We lunchen gezellig samen met alle collega’s. We hebben het niet over werk, maar over bijvoorbeeld de laatste series op Netflix. Er zitten hier wel wat fanatieke seriekijkers!

 

13.00 uur

Ik heb een uur ingepland om te werken aan een gaaf trainingsproject dat in 2019 live gaat. Ik voer de laatste aanpassingen door, zodat ik het morgen kan bespreken met de managing director. Aangezien ik senior corporate recruiter ben, is mijn takenpakket gevarieerd. Ik ga vaak naar klanten, maar ik houd mij ook bezig met opleidings- en trainingsprojecten. Neomax staat altijd open voor eigen initiatief en je krijgt veel vrijheid. Zo heb ik de ruimte gekregen om een ontwikkel- en beoordelingscyclus te implementeren voor onze IT’ers. Zij kunnen nu door middel van overzichtelijke formulieren zien hoe ze presteren en hoe zij zichzelf kunnen verbeteren. Op deze manier krijgen de IT’ers veel meer inzicht in hun voortgang en weten ze gericht waar ze aan kunnen werken.

 

Richting de klant...

Ik pak mijn laptop in en samen met een van de field coaches vertrek ik richting een klant. Tijdens het gesprek krijgen we een update over de IT’er die bij deze klant is gedetacheerd. We bespreken zowel verbeterpunten als de punten die heel goed gaan. We stellen de ontwikkeling van de IT’er in dit gesprek centraal. Ook denken we mee met wat de IT’er nodig heeft om verder te groeien en hoe we dat gaan realiseren.

15.45 uur

We houden vandaag een kennissessie op kantoor waarbij IT’ers langskomen die met dezelfde cursus bezig zijn. In deze sessie komen ze allemaal weer even samen en helpen ze elkaar verder. Daar waar de één tegen een bepaald probleem aanloopt, helpt een ander hem weer verder en andersom. Daarnaast is het ook een mogelijkheid voor hen om even bij te praten en te horen hoe het op ieders werkplek gaat.

Op vrijdagmiddag sluiten we de week altijd af met de Friday Celebrations. We vieren dan de successen van de week met hapjes en drankjes en, niet te vergeten, het weekend!

Meer weten?

Van die eerste meeting tot een sollicitatiegesprek en een klantbezoek: heb jij alle beroepen terug kunnen vinden in mijn werkdag? Elke dag ziet er weer anders uit en dat is wat mijn werk ook zo leuk maakt. Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden en is deze baan jou ook op het lijf geschreven? Neem dan contact op met mij op of solliciteer direct!

Nela
Cedeno

Corporate Recruiter


06-54 36 09 99

 

 

 

Nela