Nienke

Support engineer

Ik voel me echt wel goed betrokken bij Neomax

Starten bij Neomax (op afstand): hoe gaat dat?

Nienke is op 1 mei 2020 gestart bij Neomax als support engineer, zonder ook maar één dag op kantoor te komen. We vroegen haar hoe zij het heeft ervaren om op afstand verwelkomt te worden bij Neomax.

Hoe vond je het om te solliciteren in deze tijd?

Ik ben eigenlijk precies in de overgangsperiode naar Corona gaan solliciteren. Toen ik bij Neomax solliciteerde (begin Maart) was er nog niks aan de hand. Ik ben gewoon op gesprek geweest op kantoor en heb iedereen nog gewoon de handen kunnen schudden. Een week later kon ik al op intake bij een opdrachtgever, maar toen mocht ik al geen handen meer schudden. Wat ook echt jammer was is dat we beiden enthousiast waren om daar te gaan starten, maar vanwege het thuiswerken en coronamaatregelen hebben ze er toch vanaf moeten zien. Anders had ik gelijk al op project gezeten!

Hoe beviel je eerste werkdag? Met wat voor gevoel ging je slapen voor je eerste werkdag?

Ik had er eigenlijk toch wel heel veel zin in. Ik was mij er wel van bewust dat ik waarschijnlijk niet op korte termijn bij een opdrachtgever kon starten,  maar was wel gemotiveerd door het feit dat ik hard kon gaan leren. Ik zou deze tijd niet verloren laten gaan.

Mijn eerste dag was echt heel raar want ik zat thuis achter mijn laptop een zelfstudie te doen. Ik heb een fijne  kennismaking gehad met mijn field coach waarin ik een virtuele rondleiding heb gekregen door het kantoor van Neomax. We hebben duidelijke afspraken gemaakt en ik wist wat ik moest gaan doen. Toch blijft het een gek gevoel om thuis te studeren en dat dat je werk is.

Hoe is verder het contact geweest de eerste paar weken?

Ik voel me echt wel goed betrokken bij Neomax, mijn field coach houdt regelmatig contact met mij om te kijken hoe het gaat met mij en mijn studie. Hij begrijpt ook heel goed dat dit een gekke inwerkperiode is. Ook heb ik in mijn eerste maand een online work-out mogen volgen met mijn nieuwe collega’s, wat ook een ervaring op zich is. Ik heb ondanks de situatie toch een heel fijn gevoel bij Neomax. De accountmanager betrekt mij ook direct bij nieuwe kansen die voorbijkomen.

Waren de verwachtingen duidelijk geschetst voor jou?

Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over het behalen van certificaten om zodoende mijn cv nog interessanter te maken, daar ben ik dagelijks mee bezig. Daarnaast probeer ik een steentje bij te dragen door vacatures door te sturen naar de accountmanager wanneer ik ze tegenkom.

Was je bang dat je niet door je proeftijd zou komen?

Ja, daar was ik wel bang voor! Ik had het ook wel begrepen als Neomax mij had laten gaan, aangezien ik op de bank zit. Ik ben ze wel heel dankbaar dat ze door zijn gegaan met mij, dat laat wel zien dat ze echt willen investeren in mensen en niet zo koud zijn als sommige andere bedrijven.

Hoe blijf je positief?

Door gewoon hard aan mezelf te blijven werken en zo veel mogelijk certificaten te halen. Daarnaast ervoor te zorgen dat, als die perfecte opdracht voorbij komt, ik er dan klaar voor ben en die met beide handen kan aangrijpen. Ik ga ervoor!

 

Nienke