Ketty

Jr. support engineer bij neomax

People before systems’ is voor mij precies hetgeen wat ik nodig heb op dit moment

Ik ben Ketty en ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Mijn ouders zijn van Chinese afkomst. Opgroeien tussen twee culturen heeft meer voor- dan nadelen. Zo ben ik bijvoorbeeld tweetalig opgegroeid. Sinds jongs af aan ben ik al gek op videogames en dat is nooit veranderd. Daar komt grotendeels mijn affiniteit voor computers en IT vandaan. Na veel omwegen, ben ik uiteindelijk Game Development gaan doen op de Hogeschool van Amsterdam.

Ik ontmoette neomax op De IT Carrièredagen

Op de carrièrebeurs in Utrecht ben ik neomax tegengekomen. Ik heb bewust niet met alle bedrijven gesproken, maar alleen bedrijven in de IT en bedrijven die mij ook echt aanspraken. Nadat ik werd aangesproken door één van de recruiters van neomax, heb ik mijn CV achtergelaten.

People before systems’ is voor mij precies hetgeen wat ik nodig heb op dit moment.’

De quote van neomax sprak mij direct al aan. “People before systems” is voor mij precies hetgeen wat ik nodig heb op dit moment. Ik zeg dit, omdat veel bedrijven eerst naar opleiding en skills kijken en daarbij helemaal vergeten dat er ook nog een persoon zit achter het werk. Vanaf het moment dat ik op zoek ging naar een baan, wist ik goed wat ik wilde. Eén van die dingen is dat ik wil werken voor een “menselijk” bedrijf. Als een bedrijf niet goed zorgt voor haar werknemers, kun je dat vaak terugzien in de werkprestatie. Stap 1 is het goed voelen bij een bedrijf en de rest volgt naar mijn mening. Ik heb een bedrijf nodig die in mij gelooft en mij een kans biedt om mij helemaal te ontbloeien tot een waardevolle IT’er.

Toen ik hoorde dat er opleidingsmogelijkheden zijn binnen neomax, was ik snel verkocht!

Na het gesprek voelde ik me goed en had ik het gevoel dat ik een goede match ben met neomax en waar zij zich sterk voor maken. Wat ook een doorslaggevende factoor was, is dat ik bij neomax kan leren en werken. Doordat ik geen technisch achtergrond heb gehad, was de IT-opleiding heel zwaar en was ik meer bezig met het behalen van mijn cijfers dan dat ik daadwerkelijk veel heb geleerd. Voor mijn gevoel mis ik heel veel kennis en praktijk. Toen ik hoorde dat er opleidingsmogelijkheden zijn binnen neomax, was ik snel verkocht!

Mijn visie op IT-detachering

Spannend en veelzijdig, omdat je nooit hetzelfde project of bij hetzelfde bedrijf terechtkomt. Ik vind het alleen maar leuk om steeds in een ander omgeving te kunnen werken, omdat ik van verandering en avontuur houd. Het is misschien een beetje dramatisch gezegd, maar ik vergelijk detachering met een quest van een game die je moet vervullen. Je heb steeds te maken met nieuwe mensen, en elk nieuw persoon zal jou weer nieuwe perspectieven kunnen geven. Je gaat zo niet alleen op je IT-skills vooruit, maar ook op je softskills.

Mijn toekomstdoelen en ambitie

Sinds het afronden van mijn studie heb ik geen enkel certificaat behaald. Dit is mijn eerste fulltime baan. Ik streef ernaar MCSE’s certificaten te behalen en met name Data Management en Analytics. Dit omdat ik Databases altijd al wel interessant vond. Ik ben heel erg blij met de ontwikkelingsmogelijkheden bij neomax, omdat ik op die manier veer meer uit mezelf kan halen. Als ik ergens voor ga, wil ik er ook vol voor gaan. Door deze mogelijkheden voel ik dat ik een stap dichterbij kan komen naar mijn uiteindelijke doel.

Het liefste wordt ik (game) developer, maar dat hoeft niet meteen in één keer. Het is ook fijn om zoveel mogelijk certificaten te kunnen halen en daarmee langzamerhand mijn CV uit te kunnen breiden. Ik zie developers als een soort van computergoden, die met code dingen kunnen toveren op hun scherm. Het lijkt mij zo’n enorme voldoening als je alles kunt maken door middel van jouw eigen unieke schrijfstijl in code. Ik zie dit ook als creativiteit, maar dan in een andere vorm. Je creëert immers een product met functionaliteit van scratch.

Wat mij 3xblij maakt

Positiviteit, lekker eten en een uitgebreide gaming set-up! And the list goes on!

Ketty